Bestel hier uw tickets.

Let op! Deze tickets zijn voor 26 augustus in het Kurhaus. De optredens op De Pier zijn gratis toegankelijk!
De kosten voor een ticket zijn €40,- per persoon.


Jazz aan Zee | 26 augustus 2018 | Grand Hotel Amrath Kurhaus

Presentatie Edwin Rutten

De presentator van Jazz in the evening (NPO Soul&Jazz) is onlangs in Den Haag komen wonen en kan niet wachten om tijdens Jazz aan Zee volledig in te burgeren! Jazz betekent voor Edwin, de swing, de timing, het lui achteroverliggen op de beat, de ritmiek, de improvisatie, het entertainment en de interactie met de band. Het vertellen van kleine verhaaltjes in de vorm van songs. “Music is a love affair met tekstdichters, componisten, de musici en het publiek.” Al jong maakte hij zijn eerste vocale jazz platen met Rogier van Otterloo met repertoire van Gershwin, Berlin, Ellington, Porter en Strayhorn en met het Metropole Orkest en de Skymasters. Hij stond jaren nummer 1 op de Jazzpolls in toonaangevende jazzbladen. Vocaal solist op het North Sea Jazz Festival. Familiejazzconcerten voor kinderen. Rutten geeft vocal jazz workshops aan het Conservatorium van Amsterdam en Utrecht. Hij ontving de ‘Meer Jazz Prijs’ in 2009 en de Peter Schilperoort Award voor jazz verdiensten in 2011.

19.00 The Hague All Star Jazz band ft. Jurjen Donkers & Edwin Rutten

Met jonge Haagse jazzcats onder wie Floriaan Wempe, Vincent Koning, Tom van der Zaal, Robert Koemans, Tim Hennekes en Cas Jiskoot zet Jurjen Donkers, o.a. bekend van zijn bijzondere samenwerking met Rita Reys, de toon voor de zeer feestelijke avond in de Kurzaal. Puttend uit de rijke traditie van The Great American Songbook brengen zij een gevarieerd programma dat garant staat voor de ultieme swing, en zullen zij laten horen waarom Den Haag niet enkel een rijke jazzhistorie kent maar ook een veelbelovende toekomst heeft! Speciale gast tijdens het concert is Edwin Rutten, die inmiddels ook weer op Haagse bodem is komen wonen.

20.15 Kim Hoorweg & Anton Goudsmit

Vrij Nederland
"Kim is een openbaring. Onthoud die naam, Kim Hoorweg. We gaan nog veel van haar horen."

Volkskrant
"Kim Hoorweg is uitgegroeid tot het jazztalent van Nederland."

Jazz-zangeres Kim Hoorweg (25) heeft New York geadopteerd als haar tweede thuis. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer en Benjamin Herman werkten al eerder met haar. Als14-jarige al getekend bij Amerikaans platenlabel Verve, te zien geweest bij De Wereld Draait Door, opgetreden tijdens het North Sea Jazz Festival, bekende gast bij Radio 6, in de Heineken Music Hall gezongen met het Metropole Orkest en genomineerd voor een Edison. Na die rollercoaster besloot ze de kunstacademie te doen en zich volledig op de kunst te storten. Nu in 2018 is ze terug en slaat ze een compleet nieuwe weg in en brengt ze een gloednieuw album uit met eigen stukken, geschreven door haar en Raul Midón (samengewerkt met o.a. Stevie Wonder, Herbie Hancock e.a.), wereldwijd bekend als een geweldige songwriter, getalenteerde zanger en gitaar-virtuoos. Op haar nieuwe album wordt ze bijgestaan door de crème de la crème van de Nederlandse jazz-scene: Anton Goudsmit, Niels Broos, Glenn Gaddum Jr. en Joost Kroon. Ze omschrijft de muziek als indie-jazz met een synth-touch.

22.00 uur Jocelyn Brown

Bekend van haar superhits Somebody Else’s Guy, Nights over Egypt en Incognito’s Always There. Haar legendarische vocal hook ‘I Got The Power' is een van de vele bewijzen dat Brown’s stem over vele genres en generaties gaat. Tijdens Jazz aan Zee zet Jocelyn Brown vol vuur met haar 11-koppige funk- en soulband de Kurzaal op stelten. Brown begon haar loopbaan in gospelkoren in Brooklyn en stapte op jonge leeftijd over op disco en soul. Haar latere muzikale avonturen spreken voor zich aangezien ze met de beste Soul, Raregroove and Disco producenten en artiesten heeft gewerkt zoals Quincy Jones, Luther Vandross, George Benson, Micheal Jackson, Roberta Flack, Janis Joplin, Patrick Adams, Leroy Burgess, Cerrone, Change, Herbie Mann, Milton Wright,... En dat is nog maar een klein deel!

Vanaf 23.30 tot 01.00 uur DJ ​Jazz Min Lau

Jen Min Lau a.k.a. DJ Jazz Min Lau uit Den Haag ​draaide op o.a The Hague​ ​Jazz,​ ​Jazzfestival Delft, Jazz in de Gracht, Extrema Outdoor Festival en bij talloze jazz concerten. Jen draait diverse jazzstijlen zoals funky jazz, latin jazz, nu jazz, hip hop Jazz, acid jazz, electro jazz, bossa nova en nog veel meer. Tijdens Jazz aan Zee wordt Jazz Min Lau bijgestaan door live muzikanten uit Den Haag.